Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víťazný September a podzimní víkenďáček

12. 10. 2017

Je 12.10. a za okny kanclíku je mlha, přes kterou nevidím ani na protější barák. Letos se mi zdá, že podzimní počasí přišlo nějak brzo - ale to bude tím, že mi někdo ukrad léto. Kde je konec července a letní vandr? A přitom je to jen tři měsíce zpátky...

Na konci září jsme se potkali s Brambůrkem na retroakci, nazvené Víťazný September.

Totiž: kdysi dávno, za časů společný práce v pražským Global Systems, jsme ještě jako velká a bezbariérová parta (bez dětí a bez manželek) jezdili do penzionu Za Mlynom do Liptovskej Teplej na Slovensko. Vzhledem k částečně obnovenejm kontaktům především se slovenskejma kamarádama, Jarem a Saškou, se nakonec dohodlo, že se v co největší původní sestavě, ale tentokrát už se všema outěžkama, aby se moh každej chválit, jakouže to má krásnou ženu a krásný děti, potkali na místě činu v penzionu a zavzpomínali. Jenže vlivem všelijakejch věcí (no dobrá, ruce na ňadra a karty na stůl: asi každej ví, vlivem jakejch věcí) jsme se sešli jen ve fakt uzoučkým kruhu. Ale i tak jsme si s panem Brambůrkem chvíli zapidlikali, jenže to prostě nějak nebylo úplně vono. V neděli jsme aspoň vytáhli děcka kamsi k Ružomberku do takovýho údolí s restauracema a venkovním dětským řádištěm. A hurá domu.

No a je konec říjence a podařilo se nám domluvit, že poslední víkend oslavíme vandrem, včetně slavnostního posunutí hodinek, což se bude hodit, protože jsme přislíbili účast u Vládi v Hladkejch Životicích - má hamburgrovej a stejkovej pátek, tak mu tam zahrajeme. Už nás, pardál jeden, inzeroval, a to znamená, že se na nás asi těší. Drobná piha na kráse je, že na legendární Zastávce by to bylo asi mnohem lepčí, ale co už - pokrok nezastavíš a poskok jakbysmet.

Jak jsme si řekli s Brambůrkem: hlavně, že budeme spolu, že si zahrajeme - a počasí prostě neřešíme. Buď bude hezky, nebo bude ošklivo. Ale přece jen jsme ještě tuláci, trempové a potulný muzikanti, tak nemůžeme bejt vyměklý a vydechlý trosky.

Těším se, těším. Těšte se s náma, lidičky.

p. V.

P.S. - Popis letního vandru vzniká, ale proces je to bolestnej, jako porod sedmikilovýho dítěte.