Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tadá - padá!

17. 1. 2018

Konečně je leden, jak má bejt; a zima jakbysmet (jakbysmet JE dotaz na silničáře, který zase všechno zaskočilo).

Za okny padaj ne vločky, ani trakaře, ale přímo airbusy. Předpokládám, že na západ od Žiliny to není o nic lepší. Škoda jen, že toto nepřišlo mezi svátkama, takže dětiska můžou vytáhnout sněžnej arzenál až po škole - a jak znám toho, kdo řídí počasí, tak vo pololetní prázdniny bude zase všechno dole.

Začal rok 2018 a Yedowka zatím spí zimním spánkem. Pan Brambůrek určitě šílí v práci a kolem domu - konec konců, tohle je jeho první zima v NewPotatoHouse, tak je potřeba trochu omlátit hrablo, aby trapně nestálo ještě za dva roky s nepoškozeným lakem a s cenovkou.

Já se snažím taky v práci vydělávat na chlieb náš každodenný (hledal jsem, jak bych do slovenštiny přeložil "vezdejší," ale smolík), do toho občas obejdu s hrablem dům (teda tam, kde se obejít dá a má to smysl) a tak se všelijak snažím přečkat čas do prvního shledání Yedowky v tomto roce - teda do konce února, kdybychom se měli spolu vydat na Chatu pod Suchým v Malý Fatře, představit pana Brambůrka "mojí" slovenský kapele a předvést, zač je toho lakeť.

Tím - očekávám - nastartujeme neuvěřitelnou a magickou dvacátou třetí sezónu Yedowky. Díky tomu, že se pořád nudím, jsem v mapě vyhledal nějaký tipy na víkendový/prodloužený/velký vandry. Například Říkonín a okolí (kousek od Tišnova - sice bude brblačka, že je to moc blízko k rodičům), trasa Konětopy-Pilčák, Krušný hory, Andrlův Chlum-Kozlov, případně ometení některejch cest kolem Český Třebový, Ústí nad Orlicej, Omolouce...je z čeho vybírat.

Tak nezapadněte, lidičky, a bacha při jízdě autem - hlavně fklidu a opatrně!

p. V.