Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prázdniny a okurky

10. 7. 2009

   Tak zasejc dozrály okurky a přišla jejich sezóna, nýbrž je tady období, gdy se lid český poflakuje po světě a kašle na povinnosti typu škola a práce, protože se berou dofče a tak.

   I Yedowka se postupně relaxuje navzájem od svejch xichtíků, aby na vandru nebyla ponorka, ale pohoda.

   Pan Vajíčko odhodil telefon a mail a vyrazil jako první směr jižní kraje - nejdřív se propotit v horách v Andoře a pak si proultrafialovat šunky ve Francii. Po návratu hned sbalil pana Brambůrka a vyrazili do Polska pracovat, (teda - o práci se zrovna moc mluvit nedá, ale dejme tomu) a dneska (10.7.) pan Brambůrek sedá do Potejtoukáru a mizí na 14 dní zpívat jadrné jadranské písně. Též pan Topinka mizí na týden kamsi do svého rodiště, takže na konci července se zase slezeme, ještě jednou prolezeme prstíkama mapu a hurá na vandr.

  V Polsku jsme dohodli trasu: z Karlovejch Varů kolem Ohře směrem na Měděnec a tam už po hřebeni Krušnejch Hor směrem na Děčín až kam nás údy donesou. Tím vyjdeme vstříc panu Topinkovi, kterej se tešil na vodu; podél Ohře bude na vodu pořád koukat a stejně mu šlo jenom o to, aby bylo večer pro koho hrát - a to "koho" je ženkého rodu pod 25 let. Mezi domlouváním jsme v Polsku zaznamenali seznámení s kapelou Coffee Break/Freewolni (ponivač bubeník a zpěvačka byly furt ty samý, měnil se jenom klávesák a basista), hrající nu-jazz/soul/funk na profesionální úrovni, címž se wroclawské večery změnily v perfetní zážitek (pokud opomenu požívání Piwa mocnego 15°, po kterým jsme měli hlavoutoč jako kolotoč).

Takže tak. Čekají nás pěkný věci, jako obvykle. Mimo jiné i narozeniny pana Topinky - to jsem zvědavej, jestli pro starý kamarády vymyslí nějakou oslavu a ještě jí zaplatí.

Pan Vajíčko.