Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pole sílí

4. 2. 2015

Ahoj lidičky,

   nevím, jak u vás, ale tady na dálným východě od rána sněží a sněží, jako kdyby to měl bejt poslední sníh na zemi. Je tady krásná zima, u nás v Žilině, a děti už se těšej na prázdniny, ponivač - když to vydrží - vezmou všechno, na čem se dá drandit a hurá na svah, sjezdovku, louku nebo ulici.

Tendle měsíc, únor, je poznamenanej velikým zlomem v životě pana Brambůrka, kterej je momentálně stejně starej, jako já; teda chtěl jsem říct mladej.

Protože mladost panu Brambůrkovi končí za dvacet čtyři dní a z pardála se stane starej pardál a v létě na vandru na něj budu muset čekat, budu ho muset v lese pouštět sednout (když tam bude jedinej pařez) a tak dále.

Jak jsem již x-krát inzeroval, jedná se o dvacátý narozeniny v DVACÁTÝ repríze. Oslavu Yedowka spláchne spolu s se svejma narozeninama, dvacátejma. Jo, je to dvacet let, co jsme obrátili Pilčák na ruby jak kožku králíka.

Pan Brambůrek je navíc duchovním otcem plánu, KDE budeme oslavovat: je to .... Wroclaw, úžasný polský město, kde jsme toho tolik prožili, až se řepa kroutí. Na konci březence tam jedeme, už je zarezervovaný místo odpočinku a s velkou nostalgií zapaříme jak zamlada. Vezmu s sebou kopec historickejch artefaktů, aby byla prdel a i nějaká ta sentimentální slza,přece jen, už nás v našem věku dojmou i pootevřený dveře do koupelny.

Dokonce už máme i domluvenej termín letošního velkýho vandru: 17.7. - 26.7., což je shodou okolností termín vandru na Severní Moravu v roce 1999. Pěkný, a o moc pěknější bude, když utrpíme alespoň stejně krásnej vandr, jako byl ten.

Držte nám palce, lidičky, ať se to všechno uděje. My si palce držíme už teď.

Sněhu zdar,

p. V.