Jdi na obsah Jdi na menu
 


No teda....!

18. 3. 2009

Taxem si jen tak ze srandy do jistýho vyhledávače zadal heslo "yedowa chuze" a i když na mě nevyskočilo několik miliard odkazů jako na bejvalýho člena Yedowky (jen si zkuste někdo zadat do vyhledávače "john lennon"), přece jen se něco našlo.

A na jakési sajtě KLIKNI.CZ jsem našel: Yedowachuze.estranky.cz, weblog o ničem a přeci o všem.

Výborná formulace, jen co je pravda. A teď nevim, co je lepší: "o ničem a přeci o všem", nebo "o všem a přeci o ničem." Obojí má stejnou váhu - jakože "haha, další duševní naháči se snažej o cosi a moc jim to nejde." Ale o čem, kua, o čem že bysme měli psát, aby to bylo "o všem a přeci o všem?"

To máme zavést vědeckou sekci a v ní drtě, jako třeba "Od velkého třesku až po třeskutou současnost" - "Biofyzikální pohled na fenomén singularity" - "Kvarky-lego všehomíra" ? Nebo bychom se měli zabejvat ekonomickou krizí? (článek "Od miliard k prdeli a zpět") Nebo bysme se měli zabejvat psycho-pavědama? ("Vědomí delfína jako holografické paradigma")? Nevim nevim, nějak se mi ze všech odbornejch témat dělá mdlo a o to víc si přeju zase natáhnout starý hadry a zmizet v lese, pryč od kompů, mobilů, debilů, databází, logů a programů a jinejch výdoblitků moderní pidlivizace.

Takže 8.5. to zřejmě fakt bude o ničem a o všem. Asi pojedeme na vandr - tentokrát nás poveze rolls-royce a náš osobní řidič. Na mail Yedowky nám totiž přišlo takovéto sdělení:

GRATULUJEME! Jste vyhráli 500.000 libra

Tento e-mail je Vám oznámit, že vaše e-mailová adresa právě jste vyhrál
500.000,00 GBP v probíhajícím British International Email Lottery
promotion čerpá koná dnes 4. března 2009 v Chelsea Stamford mostu
Stadium, London, Anglie.

On-line počítačové remíz byla provedena z exkluzivní seznam 500.000
e-mailové adresy fyzických osob a právnických osob, které si vybral pro
moderní automatizované náhodný počítačový výběr z webu.

Chcete-li začít vaše tvrzení, jste, aby předal tuto zprávu do naší
akreditované tvrzení agenta s kontaktními údaji uvedenými níže v
anglickém jazyce včetně vašeho.

Jak je vidět, jednak jsme teda fest pracháči, jednak češtin dostal na prdel. Takže odpověď zní:

Děkujijeme. Naše prkno s ředitelama rozhodlo sebe dostat peníz na ruku osobně v Chelsea Stamford mostu Stadium. Štěstí naše z remíz fyzických a právnických osob, i když náhodně počítačový výběr, přece jen remíz a počítá se to.V anglickém jazyce včetně našeho akreditované tvrzení do vašeho agenta vyšleme, i když váhávost nad jazykem tvrzení vůbec možná asi, pokus za to je. 500.000,00 GBP kočka v pytli stojí a peníze smrad ne, darovaný horse na zuby nekoukej.

Pan Vajíčko