Jdi na obsah Jdi na menu
 


Léto out of order

14. 9. 2009

I kdyby rosnička na žebříku udělala třeba veletoč, léto emigrovalo do daňovejch a teplotních rájů jako Viktor Echt Leder Kožený a je definitivně fuč.

Jak jsme tak jeli s panem Brambůrkem polskou dálnicí a viděli jedno hejno čiřikajících vlašťovek letět na jih a druhý hejno neporovnatelně větších a krákajících ruských vlašťovek letět na sever, bylo nám to jasný. Na polích už se nikde neklátí klasy obilí, ale strniště pokrejvá úrodná vrstva biomasy, která bůhvíproč smrdí jako kravský hovno, o čemž nás ale Katka Žaků neinformovala. Taktéž jsme měli poslední příležitost vidět krásný polský kobietky v minisukních a hitu letošní sezóny, totiž takovejch opravdu, ale OPRAVDU krátkejch kraťasech, z čehož máme ještě pořád vypoulený oči.

Jasně  - podzim musí bejt, ono ucejtit kouř se spálenýho listí v červenci by bylo jaksi divný. A proto žádné chmury, ale hurá proměnit září, říjen, listopad a prosinec v karneval v Riu. Tento čtvrtek (17.9.) rozjíždíme pravidelný hraní ve Zlejch, na konci října bychom měli hrát v Brlohu na 30. repríze Míliných 30. narozenin a 14.11. nás čeká hraní pro mrtvé prase v Ředkovci.

Duo Vajíčko-Brambůrek by mělo letos ještě jednou navštívit Polsko - a modlíme se, aby to bylo kolem Vánoc, protože loni chodit kolem náměstí s horkou griotkou s příměsí rumu byl super zážitek (teda až třetí kolečko). Naše cesta minulý týden byla víc než úspešná, ve Wroclawi se hrálo mistrovství v basketu; na hotelu s náma bydleli Poláci a Turci a po dlouhý době jsme se cejtili u snídaně jako mrňousové; taky jsme zafandili v ulicích u TV obrazovek, pak jsme pařili v jednom baru do 3 do rána, další den jsme se potkali na hraní s kapelou Coffee Break, který akorát vydali CD (máme dva exempláře i s podpisama), další den jsme zašli do hospody Guiness na starý známý kluky-kytaristy, který měli nepokrytou radost, že nás viděj (a pěkně jsme si zazpívali Pink Floyd), viděli jsme finále ženskýho fotbalu UEFA, pokecali s místním lidem a měli se dobře.

Taky se mějte dobře, lidičky.

Pan Vajíčko.