Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cítím podzimní den

3. 9. 2013

"Léto se vyzdálo, jak sen..." - jak pravdivý jsou ty slova!

Dny na začátku léta a dny, odžitý na vandru, se ukládaj pod prach vzpomínek. Ach jo, teď už jen čekat na pana Brambůrka, kdy vytvoří popis  a dá sem fotky.

Ale ještě ne, ještě si chceme na vandr jen vzpomínat; a taky, po pravdě řečeno, jsou jiný starosti a události.

Pan Brambůrek chytil šanci za pačesy a nenechal jí jen tak utéct, takže po čtrnácti letech jsou obě židle v kanclíku, stojící proti sobě, prázdný: já jsem povětšinou doma a on je pryč.

Ale samozřejmě to není konec, je to jen začátek něčeho novýho, protože "když se končí, někde opodál je start," jak se praví v jedný yedochužňácký písničce. A vídat se budeme, stejně do stověžatý matičky jezdím několikrát měsíčně, tak je prostoru dost. No a vandry a hraní, to nepřestane, i kdyby čert na koze jel.

A propos - onehdá, byvše na vyfolkovačče nebohých Brambůrků, jsem společně s panem B. vyrazil do zšeřelých Zbuzan na pivko a skončili jsme na Hřišti, už sami, jen u baru seděl jakýsi chlapík a živě rozmlouval s barmanem, kterej nejevil velký známky pochopení pro naši objednávku dalších škopíků. "Hele, v těch futrálech máte kytary?" otočil se najednou chlapík směrem k futrošům, ve kterejch byly kytary, kdyby nás přepadla chuť na hraní. "Jo, jo, chceš něco zahrát?" "To ne, ale já jsem majitel tady hřiště a tak se můžeme domluvit, ža byste tady hráli, třeba jednou měsíčně."

Tak se uvidí - start tý akce je..........ale to si počtěte v rubrice Hraní. :o)

Pěkný babí léto, lidičky. A klidně i pro chlapy.

p.V.

P.S. - Jedu do Wroclawi, ale už sám.......co tam budu, kua, dělat??