Jdi na obsah Jdi na menu
 


19...znova

19. 3. 2014

?? napsal jsem oslavnej článek k narozeninám Yedowky a asi jsem ho neuložil, nebo co...tak znova:

V pondělí to bylo devatenáct let, co jsme se po bleskový sněžný bouři vrátili s panem Brambůrkem z Prahy na Pilčák a dovezli mrznoucím dětem oblečení....a pokračovali v rozjetým nočním kreslení diplomů, hlídání, aby kluci nelezli k holkám, poslouchání rádia a žvanění o všem možným, jezení chleba s máslem a povidlama, psaním předpovědi počasí...a uplácáním Yedowý Chuže ze sněhu, teda de facto jejím narození....

... od tý doby se toho stalo strašně moc, nic nezůstalo stejný, jen ta Yedowka, ta chaloupka na kuřích nožkách, vypadá pořád stejně. I pan Vajíčko, i pan Brambůrek jsou jiný, jinde a po těch letech už trochu vypelichaný, ale zaplaťpánbůh za deník a stránky, teda místa. kde jsou zaznamenaný vandry a hraní a událostě včetně fotek...a to už nikdy nezmizí, to už nám nikdo nevezme, ani my sami.

Málem se povedlo oslavit devatenáctiny stylově hraním - ozval se po letech Pepa Bečka von Semice, momentálně von Nerathowicz, že bychom mohli cosi upidlikat. Ale sešlo z toho - a neptejte se mě, proč jsme, kua, nevyužili rozplánovaný a domluvený a povolený volno k tomu, abychom hráli jinde. Pepa se omlouval a že prej to uděláme jindy. No tak se ukaž.

Takže devatenáctiny procházejí povšimnutý, ale nevyužitý. Plány na letní vandr zatím nejsou žádný - mimo toho, že Jana z Němčiček bude v červenci slavit 20. v krásný 30. repríze a existuje jakási neurčitá dohoda, že bychom jí mohli zahrát, tím pádem by vandr v Němčičkách začínal, nebo končil (což by by, jestli se nepletu, rekord v návštěvnosti). Ale o létu zatím mlčíme.

Jak už jsem jednou psal: příští rok bude Yedowce dvacet, panu Brambůrkovi bude 20 ve 20. repríze, což by mělo znamenat MEGA HYPER Ajn Kesl Buntes. Uvidíme, co bude. Když se nebude nic rýsovat, tak k rýsovacímu prknu sedne Vajíčko a pokusí se něco nahodit aspoň žloutkem.

Zatím se mějte krásně, lidičky.

p. V.